FOTOESEJ 2022./23. 14. je po redu izložba studentskih radova iz predmeta 'Primjena digitalne fotografije u reprodukcijskim medijima'. Ovim projektom studenti čiji su radovi izabrani imaju priliku prikazati svoj rad u najboljem mogućem svjetlu putem fotografija izloženih u predvorju fakulteta te projektom foto eseja odnosno priče sastavljene od fotografija kroz koje mogu prikazati teme po izboru. S obzirom da se vizualni identitet izložbe mijenja svake godine, ove godine imao sam priliku realizirati logotip te noseće vizuale izložbe. Logotip je tipografski odnosno 'wordmark' sastavljen od šesterokuta, podijeljen u dva retka, a simbolizira otvor zaslona koji prilikom smanjenja i povećanja poprima oblik šesterokuta. Kada govorimo o vizualima koji predstavljaju samu izložbu odlučio sam se za 'vintage' pristup s više elemenata (threshold, grain, vintage tipografija). Time sam realizirao efektan i privlačan plakat koji lako hvata pažnju promatrača te ga drži zainteresiranim.

Redizajn vizualnog identiteta eSport organizacije

Ivica Risek je automehaničar, vlasnik mehaničarske radnje u Njemačkoj koja se bavi svim vrstama popravaka na vašem automobilu. Kao takva mehaničarska radnja, sa širokim poljem svojih usluga, trebalo je osmisliti logo koji će u obliku monograma prikazati raznovrsnost usluga, a opet odmicati od standardnih oblika logotipa za automehaničarske radnje. Stoga smo došli do zaključka kako logo treba biti upečatljiv, minimalistički, ali da je 'razigran', jer koliko god je zanimanje mehaničara komplicirano, ono je i delikatno i profinjeno.

Fakultetski projekt - dizajn piktograma horoskopskih znakova

Tvrtka u vlasništvu Antonia i Mihaela Arlovića koja se bavi posredovanjem u prodaji i kupnji nekretnina, izradom profesionalnih fotografija i promotivnog video sadržaja za nekretnine, oglašavanjem na svim renomiranim domaćim i međunarodnim oglasnicima, kompletnom pravnom podrškom i izradom dokumentacije, kontrolom i prijenosom prava vlasništva i režija na novog vlasnika, energetskim certificiranjem, 3D vizualizacijom te nude razne pogodnosti za ekskluzivno posredovanje.

Logo je monogram u obliku kuće koja povezuje djelatnost sa početnim slovima naziva tvrtke, funkcionalan je, profinjen i jednostavan.

Fakultet se stalno razvijao u skladu s vizijom razvoja znanosti i gospodarstva, osobito u kreiranju novih studijskih programa, osuvremenjivanjem nastavnog rada, provođenjem interdisciplinarnih istraživanja, uvođenjem suvremenih sofisticiranih tehnologija, kao i intenzivnom suradnjom šumarskim i drvnotehnološkim stručnjacima iz brojnih nastavnih, znanstvenih i gospodarskih institucija na međunarodnoj razini.

Idejno rješenje vizualnog identiteta zasniva se upravo na toj ideji umrežavanja sa ostalim gospodarskim i strukovnim područjima kroz simbolične forme i simbole. Idejno rješenje je drvo, ali vizualno odmaknuto od svakodnevnih 'uobičajenih' prikaza te povezano s obje grane nastavnog programa na fakultetu. Krugovi kao simboli laboratorijskih zdjelica u kojima se ispituju razni uzorci te simbol različitih grana industrija, crte kao grane i simbol umrežavanja tih industrijskih područja. Krugovi i crte zajedno tvore drvo koje je simbol za smjer šumarstva na fakultetu.

Znak može funkcionirati zasebno i kao dio sklopa (znak + logotip) te su predviđene dodatne kombinacije (ekstenzije) u svrhu proširivanja identiteta. On može biti apliciran na bijelu podlogu, ali također i na podlogu u jednoj od 3 primarne boje.

Rose Teddy Bears Hrvatska, obrt je koji ručno izađuje medvjediće od ruža koji su idealan poklon za prigode kao što su: Valentinovo, godišnjice, krštenja, rođendani itd. Glavna ideja bila je povezati oblik od kojih se medvjedići izrađuju i samog medvjedića. Nakon više prijedloga i razrada došli smo do konačne ideje logotipa. Medvjedić u središtu ruže kao simbol obrta.

Fakultetski projekt koji je izrastao u pravi potencijalni brand. Pomalo apstraktan dizajn, ali s jasnom i promišljenom porukom- "Ovaj salon je namijenjen za muškarce." Kombinacija simbola za muškarca s muškim licem i britvom čini jaki i inovativni logotip. Tipografija koja zatvara logo u centar fokusa, upečatljiv i jak logo, prenosi jasnu poruku i modernog je dizajna izveden iz kružnica zlatnog reza.