Fakultet Šumarstva i Drvne industrije

Klijent: Natječaj - Fakultet Šumarstva i Drvne tehnoogije
Godina: 2021
Usluga: Grafički dizajn/oblikovanje vizualnog identiteta

Fakultet se stalno razvijao u skladu s vizijom razvoja znanosti i gospodarstva, osobito u kreiranju novih studijskih programa, osuvremenjivanjem nastavnog rada, provođenjem interdisciplinarnih istraživanja, uvođenjem suvremenih sofisticiranih tehnologija, kao i intenzivnom suradnjom šumarskim i drvnotehnološkim stručnjacima iz brojnih nastavnih, znanstvenih i gospodarskih institucija na međunarodnoj razini.

Idejno rješenje vizualnog identiteta zasniva se upravo na toj ideji umrežavanja sa ostalim gospodarskim i strukovnim područjima kroz simbolične forme i simbole. Idejno rješenje je drvo, ali vizualno odmaknuto od svakodnevnih 'uobičajenih' prikaza te povezano s obje grane nastavnog programa na fakultetu. Krugovi kao simboli laboratorijskih zdjelica u kojima se ispituju razni uzorci te simbol različitih grana industrija, crte kao grane i simbol umrežavanja tih industrijskih područja. Krugovi i crte zajedno tvore drvo koje je simbol za smjer šumarstva na fakultetu.

Znak može funkcionirati zasebno i kao dio sklopa (znak + logotip) te su predviđene dodatne kombinacije (ekstenzije) u svrhu proširivanja identiteta. On može biti apliciran na bijelu podlogu, ali također i na podlogu u jednoj od 3 primarne boje.